Arwon Mamsellit ynnä Waimo=wäci, Herrat, Porwarit ja muut Säätyläiset

Haluamme Teidät terwetulleixi toiwotta LAUANTAINA 26. MARRAS=CUUDA Wiaporin historianharrastajien PIRUN=CIRCOSSA wietedtäwän Joulu=Baalijn saapuwaxi. Juhlistamme cymmenedtä Joulu=Baalia, secä päätämme Helsingin Wanhan Waruswäen Ia Caupungin Hywien Asuckaiden 20. Juhla-Wuoden suureen ilon=pitoon!

JUHLA=WUODEN cunniaxi Joulu=Baali on kaikille jäsen=maxunsa maksaneille nycyisille iäsenille ILMAINEN! Mikäli ette ole tänä wuonna jäsenmaksua ehtinyt suoridta (15 Erikin=Daleria henkilö, 25 per perhe), Teillä on nyt loistawa mahdollisuus tehdä se ENNEN Joulu=baalia, wiimeistän 22. Marras=cuuda. Osallistuminen Joulu=Baaliin edellyttä osallistumisenne iulci=tuontia Joulu=Baalin ilmoittautumisen pergamentilla.

Jos ette ole wielä iäsen ia haluadte tutustua toimintaamme, tarjoamme Teille mahdollisuden osallistua juhla=vuoden kunniaksi mitädtömällä 20 Erikin=Dalerin summalla.

Viimeinen ilmoittautuminen ja maksupäivä on tiistai 22.11., jonka jälkeen kaikki myöhässä ilmoittautuneet maksavat 40 eerikintaaleria jäsenyydestä riippumatta. Kannattaa ilmoittautua ajoissa.

Kosca on jo ciire, yllytämme Teitä ilmoittautumaan heti!

Ystävällisesti Teidän,
        H. W. W. C. H. A.

Programme — Ohjelma

12 — 14     LE MARCHÉ 1700s ET AL. PROGRAMME
— 1700-luvun markkinat historianharrastajille, baaliin valmistautumista, yleistä seurustelua, tanssiharjoituksia, ompeluseurat, pelipöytä, varustekatselmuksia, kampaus- ja pukeutumishuone

14 — 15     HORS D'OUVRES
— Alcu=palat tarjoillaan

15 — 17     LE MARCHÉ 1700s ET AL. PROGRAMME CONT.
— 1700-luvun markkinat historianharrastajille jatkuvat, baaliin valmistautumista, yleistä seurustelua, tanssiharjoituksia, ompeluseurat, pelipöytä, varustekatselmuksia, kampaus- ja pukeutumishuone

17 — 19     LE DÎNER — Illallinen tarjoillaan

19 — 24     PERFORMANCES ET AL. PROGRAMME
— Esityxiä ja muuta ohjelmaa
LE GRANDE BAL
— Tanssiaiset
JEUX ET PLAISIR ET TABLE DE JEU
— Peli=pöytä on avoin koko illan


(Omat juomat mukaan, ei alkoholitarjoilua!)


Grand Bal — Baali

Päivän historia-aiheisen ohjelman, 1700-luwun marckinoiden ym. actiwiteijen lisäxi olemme walmistaneet menneiden ajastaicojen muistelijoille seisowan pöydän aica=cauden ruoca=paloja ja juomia. Nautintaa edeltäwät ia seuraawat erilaiset esityxet, ynnä tanssit, pelit ja leikit, jotka warmasti tulewat Teitä miellyttämän. Pyydämme Teitä warustautumaan 1700-luwun Wiaporin aicaisella historiallisella asulla ynnä tuoman mucanans omat ajan=mucaiset aterimet eli calut cuten ajan tapaan cuulu.

HUOM! Tuokaa omat ruokajuomanne, sillä alkoholijuomia ei ole tarjolla!

Tuhcimo=tarinoiden wälttämisexi tilaisuus päättyy kello 24.


Juhlakattaus

Joulu=baali on Helsingin Wanhan Waruswäen ia Caupungin Hywien Asuckaiden yxityis=tilaisuus, johon osallistuminen edellyttää asetetuin ehdoin ilmoittautuminen tällä lomakkeella.

Huom. Tilaa on rajallisesti, sixi jokaitzen tulee ilmoittautuman ajoissa.

Historie — Aicalaisten kertomuxisa on ylös=kirjoitettu linnoituxen baaleista seuraawasti:

"Suomenlinna ei ollut 1700-luvulla ainoastaan sotilaallinen linnoitus, se oli myös kaupunki ja siellä oli enemmän asukkaita kuin Helsingissä. Upseereiden perheiden elämään kuuluivat picnikit, tanssiaiset ja naamiaiset. He lukivat, kuuntelivat ja soittivat musiikkia. Viaporissa oli amatööriteattereita ja taitavia sotilassoittajia."

Elias Martin: Tanssivia vieraita juhlassa Viaporissa vuonna 1764.

"Vuoden 1763 neljäntenä joulupäivänä koko soittokunta saapui juhliin. Kohoteltiin pöydässä maljoja ja laulettiin soittokunnan säestyksellä. Illalla alkoi tanssi menueteilla, ja tanssivalikoiman päätteeksi oli ohjelmassa aikakauden uusia suosikkeja, kontratansseja. Väki istui pelipöydissä, ja juhlan kruunasi kaakaotarjoilu."
Accessoires — Omat tarwe=calut

1700-luvun asu 1700-luvun asu

Aterimet

Aterimet

Aterimet

Aterimet

Carta — Kuinka pääsette perille

Ruutikellari

Wiaporin kartta suurempana

Kartalla: 1. Pirunkirkko, 4. Tenalji von Fersen, 5. Myllysali, 7. Ruutikellari, 8. Ravintola Suomenlinnan Panimo, 9. Suomenlinnan kioski, 10. Kauppa, 11. Ravintola Yläkerho, 12. Cafe Vanille, 17. Ravintola Chapman, 18. Kahvila Piper.

Suomenlinnan lautan aikataulut.

Kävelyreitti kartalla Tenalji von Ferseniin.

Kävelyreitti kartalla Pirunkirkkoon.

Kävelyreitti kartalla Ruutikellariin.

www.ytv.fi reittihaku Suomenlinnaan

Traversier — Suomenlinnan lautta

Lautta Suomenlinnaan lähtee kauppatorilta klo 11.20 ja 12.00
n. Klo 00:20 — kolmanneksi viimeinen lautta mantereelle
n. Klo 01:00 — toiseksi viimeinen lautta mantereelle
n. Klo 02:00 — viimeinen lautta mantereelle
Kaikki Suomenlinnan lautan aikataulut löytyvät täältä.

Enregistrement — Ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen on tehtävä tiistaihin 22.11. mennessä täällä.

Viimeinen ilmoittautuminen ja maksupäivä on tiistai 22.11., jonka jälkeen kaikki myöhässä ilmoittautuneet maksavat 40 eerikintaaleria jäsenyydestä riippumatta.

KANNATTAA ILMOITTAUTUA AJOISSA, ELI NYT!

Lisätietoja sähköpostitse info [at] hww [piste] fi.

PANKKIYHTEYS:

Helsingin wanha waruswäci ia caupungin hywät asuckat r.y.
Danske Bank:
IBAN FI9480001570513268
BIC DABAFIHH

Mikäli haluatte jäsenexi, liittymislomake löytyy täältä.