Ehrensvärd 300v – Le Grand Bal Masqué 9.10.2010

Lisää sivulla – More info at: http://www.hww.fi/le-grand-bal-masque-ehrensvard

Helsingin Wanha Waruswäci ia Caupungin Hywät Asuckat järjestää yhdessä Historiallisia kuvia r.y.:n kanssa juhlalliset naamiaistanssiaiset eli naamiaisbaalit Augustin Ehrensvärdin 300-vuotisjuhlan kunniaksi Suomenlinnan upseerikerholla kaikille historiallisista pukujuhlista, tanssista ja musiikista kiinnostuneille.


_Vuonna 1745 Ranskan kuningas Ludvig XV pukeutui kuuluisissa naamiaisissaan marjakuuseksi._

Viapori Ehrensvärdin aikaan
Viapori oli 1700-luvulla muutakin kuin sotilaallinen linnoitus, se oli myös eloisa kaupunki, jossa oli enemmän asukkaita kuin Helsingissä. Viaporin upseereiden ja heidän perheidensä elämään kuuluivat niin piknikit, tanssiaiset kuin naamiaisetkin. He lukivat, kuuntelivat ja soittivat musiikkia. Siellä toimi amatööriteattereita ja esiintyi taitavia sotilassoittajia.

Pukeutuminen
Ehrensvärdin aikainen puku (1700-luku) tai muu aikakautta tai sitä edeltävää aikaa edustava naamiaisasu, vaikkapa Harlequin, Pierrot, Scaramouche, tai muu historiallinen hahmo esim. persialainen pitkine viittoineen, turkkilainen turbaaneineen, intiaani, velho, paimenpoika tai vaikkapa antiikin jumalatar. Asu ei kuitenkaan saa esittää Ehrensvärdin aikaa uudempaa tyyliä (n. 1700-1800-luvun vaihde). Naamio on välttämätön.

Illan ohjelma
Upseerikerhon ovet avataan klo 18. Arvoisten juhlavieraitten saapuessa pidetään tervetuliaispuheita, kilistellään maljoja, vaihdetaan kuulumisia ja ihastellaan toistemme naamioita ja juhla-asuja yrittäen arvuutella keitä huomattavuuksia naamioiden takaa saattaakaan löytyä. Orkesterin luoman tunnelman kohotessa siirrymme nauttimaan emännän mitä suurimmalla mielikuvituksella luomia seisovan pöydän herkullisia suupaloja. Luonnollisesti näin ylhäisessä salaseurassa voi tarjolla olla jopa sitä kiellettyä nautintoainetta, kahvia! Kun koittaa sulattelun aika, voimmekin siirtyä jälkiruokajuomiin, sekä seuraamaan eräänlaista elävien kuvien esimuotoa eli varjoteatteria. Pariisissa asti kouluttautunut Tanzmästare johdattelee meidät orkesterin säestyksellä usean mitä suurinta huutoa olevan aikalaisen muotitanssin askeleisiin. Välillä käytämme hyväksemme juomatarjoilua ja vilvoittelemme Viaporin yöilmassa. Loppuillasta käynnistyvät ne paheelliset korttipelit sekä muut leikit, jotka ajan hengen mukaan eivät useinkaan olleet kainoille sopivia. Aktiivinen flirtti leikin lomassa kuuluu ajan henkeen. Illan lopuksi paras naamiaisasu palkitaan! Illan aikana kannattaa pitää yllä tarkkaavaisuutta sillä saatamme kohdata useita tuttuja henkilöitä menneiltä ajoilta, kukaties ehkä jopa itse kuninkaan!

Osallistuminen
Ehrensvärd Le Grand Bal Masqué on yksityistilaisuus johon osallistuminen edellyttää kutsukortin lunastamista. Kutsu maksaa 33 € johon sisältyy tervetuliaismalja, seisovan pöydän antimet sekä lasi viiniä.

Osallistumismaxu 33 euroa suoritetaan tilille “Helsingin wanha waruswäki ja kaupungin hyvät asukkaat” Sampo Pankki: 800015-70513268. Maxu on suoritettava 30.9.2010 mennessä. Matti=myöhäjsille tämän jälcen ilmoittautuminen maxa 50 euroa.

Please pay 33 euros to “Helsingin wanha waruswäki ja kaupungin hyvät asukkaat” Sampo Bank: 800015-70513268. Payment must be received by 30.9.2010. After this date cost of participation is 50 euros.

Lisätietoja tarwittaessa osoitteesta – More information may be inquired at:
info[at]hww.fi