Ihana Helsinki eli toinen kievari-päivä 11.5.2012 klo 16-20

Helsingin Wanha Waruswäci ia Caupungin Hywät Asuckat wiettää kievarihenkistä talwipäivää 25.2. Helsingin Sofiankadulla ja kutsuu helsinkiläiset tutustumaan 1700-luvun kievarin ajankuvaan.

Waruswäen 1700-luvun harrastajat kokoontuvat viimeistään klo 16.30 Sofiankadulle järjestäytyäkseen Ihana Helsinki -kulkueen historialliseen osuuteen yhdessä Helsingin kaupunginmuseon sekä Ehrensvärd-seuran historiallisten pukujen harrastajien kanssa. Paraatiin osallistuvat myös hollikyydin hevosvaunut. Paraati päättyy klo 18 jolloin alkaa kestikievarin hollikyyditys. Kievari on auki yleisölle myös kulkeen ajan.

Ravintola Pikkusavotan savottahenkinen interiööri muuntuu 1700-luvun kievariksi perjantaina 11.5. ja on auki yleisölle klo 16.30-20.00. Tällöin hollituvan valloittavat 1700-luvun kolmikolkat mamselleineen elävöittämään Helsingin Sofiankatua.

Yleisö pääsee ajanmukaiseen hollikyytiin hevosvaunuilla Ihana Helsinki -kulkueen jälkeen vartin välein kievarin edestä viidellä eerikintaalerilla (klo 18-20).

Hollikyytiä odotellessa kievarin hollituvassa voi nauttia lohisoppaa ja juomaa. Matkalaisten markkinoilla woi hieroa kauppoja 1700-luvun kauppatavaroista, tarkkailla matkaavien muorien ompeluseuroja tai kysellä uusimpia kuulumisia Kuninkaantieltä. Matkantekoa voi suunnitella 1700-luvun kievarikartoista ja osallistua historianelävöityksiin vaikkapa suorittamalla lukutodistuksen, jollainen tarvittiin mm. muuttaessa naapuripitäjään.

Tervetuloa Pikkusavotan hollitupaan Helsingin Sofiankadulle!

Lisätietoja: kievaripäivän sivut

Klo 20 jälkeiseen kievari-iltaan osallistujien tulee ilmoittautua erikseen lähettämällä sähköpostia osoitteeseen info[ät]hww.fi ja viestin aiheeksi: Ihana Helsinki kievari-ilta. Tilaa on erittäin rajoitetusti joten vain nopeimmat mahtuvat mukaan.